От новите случаи 22 са в София, 19 са от Плевен - там става въпрос за огнище в шивашко предприятие, 18 от които са безсимптомни, в Бургас има 5, трима от които са онкоболни. Заради това в предприятието ще има по-масово тестване, но засега не се предвиждат други мерки за Плевен, а шивашкият завод "Мизия", където са случаите (общо 23) спира работа за 14 дни.

Вече 80 медици са болни от COVID-19, като има 2 от ВМА, единият от които е медицинска сестра, 1 от ИСУЛ (медицинска сестра). По думите на директора на РЗИ София, в болница "Св. Иван Рилски" в София има 11 души персонал болни от коронавирус и 3 пациенти, като днес сутринта имало клиника на още 1 пациент и още 1 лекар.

Има трима нови излекувани, т.е. общо 170 души, от които 104 мъже.

Има починали двама души - единият е с бил с диабет, в "Света София", а другият е имал белодробни заболявания.

555 случая има в София, 22 са в интензивно отделение, 144 случая са приети в болници.

Във вторник и четвъртък ще са дните за имунизация т.е. поставяне на ваксини. Но личните лекари си определят натоварването - правят план, за да се съобразят с броя на малките пациенти, казаха Мутафчийски и националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Кунчев добави, че няма как с една заповед да се предвиди всичко и настоя, че има препоръка имунизациите да не се правят в общи манипулационни.