От началото на ноември стартират четири клуба, които ще се провеждат веднъж седмично. Академия по творческо писане с Милена Николова ще бъде във всеки вторник от 14:30 ч. В рамките на програмата децата ще получат умения за назоваване на общото и осъзнаване на важното в разнородни текстове, запознаване с жанровете, участват в работилници за измисляне на заглавия, упражнения по стил, илюстриране.

Вторият Читателски клуб ще се води от Невяна Теодосиева в две възрастови групи: сряда: 10 – 14 г. и четвъртък: 15 – 19 г. с начален час: 15:45. Това е пространство за споделяне на интерес към четенето. Време за обсъждане на книги, представяне на любими автори и произведения, развиване на умения за разказване, аргументиране, презентиране, даване на обратна връзка.

Клубът на пътешественика с Невяна Теодосиева ще се провежда в четвъртък от 14:30 ч. и ще премине през всички континенти и техните най-интересни забележителности, като накрая ще излезе извън орбита с пътешествие из космоса. Работилници за създаване на туристически продукт, търсене на най-краткия маршрут от една локация до друга са част от заниманията.

Зона за влогъри със Симеон Керемедчиев – Симби в събота от 13:30 ч. В този клуб ще се изследват похвати за създаване на вълнуващо съдържание, какво е поведението пред камера и с какви технически особености е свързано видеосъдържанието. И най-важното: как се развива успешен канал в социалните мрежи.

Всички клубове по интереси са с предварително записване и в тях могат да се включат ученици над 10-годишна възраст.

Продължителност на клубовете: 3 месеца, 11 учебни часа, старт на 1.11.2020 г. и финал на 31.01.2021 г.

Срок за записване: 26 октомври 2020 г.

Форма за записване: Заявление за участие на ученици в извънучилищна дейност в библиотеката

За повече информация: тел: 0887 719 538