От 10:00 часа на откритата сцена на площад "България" актрисите Капка Пеняшка и Анна Ахчийска ще пренесат децата в света на театралното изкуство чрез постановката на Драматично-куклен театър - Враца "Калпазански рай" по едноименната пиеса на Панайот Цанев, а от 11:00 часа възпитаници на Основно училище "Христо Ботев" ще изнесат празничен концерт по случай патронни празник на учебното заведение.

По повод завършването на учебната година в 11:30 часа кметът на Мездра Генади Събков ще подари на първокласници книжки с български народни приказки. От своя страна ръководството на завода за производство на автомобилни кабелни компоненти SEBN-BG, ще зарадва децата с цветни балони и лакомства, а Христова евангелска църква "Шалом" е подготвила забавни инициативи.

На градския площад и прилежащите тревни площи ще бъдат разположени ателиета за изработка на сувенири, маски за селфи, поставки за снимки и играчки. Освен това малчуганите ще могат да се превъплътят в образите на любими герои като изрисуват със специални безвредни бои лицата си. Аниматори пък ще ги веселят чрез включване в разнообразни игри.