Американският учебник има за цел учениците да обогатяват своя речник, знанията си за езика и езиковите явления чрез художествените произведения. Да могат да се изказват и пишат сами по различни теми, да придобиват основни познания за сюжет и неговото изграждане в различни прозаически творби, както и да бъдат способни да обосновават мненията си върху литературните произведения.

Учебникът по литература е разделен на 6 части, в него са включени 11 разказа. Разказът "Кръв от къртица" е преведен като "Blood" и е поместен във втората част, със заглавие "Тръпката, която изпитваме при изживяване на нещо страшно". Другият разказ в тази част е "Аутсайдерът" на Хауърд Лъвкрафт. В него са включени и произведения на автори като Рей Бредбъри, Айзък Азимов, Едгар Алън По и други.

Здравка Евтимова е родена през 1959 г. в Перник. Нейни разкази са публикувани в над 32 държави. Носител е на множество национални и международни награди. През 2016 г. романът ѝ "Една и съща река" е отличен с наградата "Роман на годината" за 2015 г.. Последната ѝ книга също е роман - "Зелените очи на вятъра".

Разказът "Кръв от къртица" може да прочетете ТУК.


Източник:
uspelite.bg