Наредбата за провеждане на турнира остава непроменена. Всеки отбор трябва да се състои от минимум 10 състезатели, като в игра са пет полеви играчи + вратаря. Таксата за участие е 10 лв. на състезател, а минималната възраст - 16 години. В турнира нямат право да участват футболисти, картотекирани през пролетния полусезон на 2018/2019 в първенствата на Първа и Втора професионални лиги, както и на Трета аматьорска лига.

В предварителните групи се играе по кръговата система „всеки срещу всеки”, като на четвъртфиналите продължават отборите, заели първите две места в групите.

Класиралите се на първите три места в турнира ще получат купи, грамоти и парични награди. Ще бъдат определени също най-добрият фирмен, квартален и селски отбори. Ще бъдат връчени и две индивидуални награди - за най-добър вратар и голмайстор, който ще бъде определен след приключване на груповата фаза. Предвиден е и специален приз за феърплей.

Техническата конференция и жребият за турнира ще се състоят на 18 април (четвъртък) от 15:00 часа в малката заседателна зала на четвъртия етаж в сградата на Община Мездра.

За допълнителна информация: тел. 0887 896 069, Мария Кръстева.