"Тежките мерки възпрепятстват движението на стоки. Председателят на ЕК пое ангажимент да се създадат коридори. Имаме уверението, че проблема със стоките ще се реши", каза още той.

"България не затваря своите граници. Страната ни гарантира спокойното преминаване през територията. Същото важи за железопътния и въздушния транспорт. Искаме да осигурим безопастни доставки", допълни транспортният минситър

Ще гарантираме и сигурността на входните точки на страната - гарите, автогарите и летищата. Днес екип провери Летище София, тъй като имаше сигнали, че мерките са безопастност са недостатъчни", коментира Желязков.

"Печатните произведения ще продължат да се произвеждат. Знаете, бензиностанциите и хранителните магазини ще са отворени", разкри транспортният министър.

"От 16 март се спира провеждането на теоритични и практически изпити за водачи на МПС, както и такива за капитанско свидетелство. Целта е да ограничим струпването на хора на едно място. Мерките са временни, в срока на извънредното положение", завърши Росен Желязков.

Мерките в секторите "транспорт" и "съобщения" ще се публикуват на страниците на изпълнителните агенции и на държавните предприятия.

Източник: novini.bg