На 27 юли (четвъртък) от 21:00 часа в парк "Дъбника“ врачани ще могат да гледат българския игрален филм "Летовници" (2016) на режисьора Ивайло Пенчев. Прожекцията се организира от Община Враца и Българската национална телевизия. Входът за всички зрители е свободен.

"Летовници" е съвременна комедия, пресъздаваща историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. Всички искат да преживеят едно щуро лято, но попадат в доста непредвидени ситуации. Забавлявайки се с несгодите и капаните, които дебнат летовниците, зрителят със смях ще открие, че щастието се крие в отношенията с най-близките ни хора, а не е заровено в пясъка на морския плаж.

Кинолентата е заснета на живописните черноморски плажове в Симеморец. Във филма участват редица известни наши актьори, между които Анета Сотирова, Пламена Гетова, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев и др.

Инициативата "Пътуващо лятно кино" стартира през 2012 г. и вече шеста поредна година нейните прожекции събират десетки хиляди киномани по площадите и парковете на България, връщайки емоцията на лятно кино под звездите. Кампанията включва и специален модул за най-малките зрители - "Пътуващата детска библиотека", за размяна на детско-юношеска литература.


Освен във Враца, това лято "Пътуващото лятно кино” на БНТ ще гостува в още 23 градове и села на България. Сред тях обаче отново не е Мездра по простата причина, че в града от години няма кино под звездите.