В резултат на падналия първи сняг в общината няма населени места без ток и вода, училищата и детските градини работят нормално. Навреме са били извозени пътуващите ученици от съседните села до гр. Мездра, както и до селата Зверино и Елисейна от населените места в района на Искърското дефиле. Във всички училища и детски градини учебният процес протича нормално.

Общинското предприятие "Чистота" разполага с необходимите количества инертни материали - пясък и сол, за опесъчаване на 27,5-километровата градска улична мрежа, съобщи директорът на дружеството инж. Николай Несторов. Ако се наложи, комуналното предприятие има готовност да ангажира в почистването цялата налична техника, като приоритетно ще бъдат обработвани основните градски пътни артерии и напречните улици.

Oт Община Мездра напомнят на шофьорите да паркират на уличните платна така, че да не пречат на снегопочистващата техника. Сигнали за непочистени улици и междуселищни шосета или за други проблеми, свързани с пътната обстановка, може да подавате на тел. 0910/ 921 02 и 0885/ 69 55 04 - дежурен по Съвет.