Всеки помни и пази поне по един такъв топъл спомен, изплетен от ръцете на баба, с който сякаш самата тя ни прегръща. От незапомнени времена се знае, че през студени зимни дни и нощи, българката е тъкала, везала и плела, и то не само за да има тънко платно или пъстра черга, а и да вплете душата си.

Така изглежда и тази изложба от ръчни плетива, в която има наистина за всекиго по нещо. От шарените топли бабини чорапи и терлици, пухкави шапки, пъстри елеци, елегантни блузи, та дори и пазарски чанти. Многоцветни и галещи окото бяха изплетените на една кука възглавнички за сядане и какво ли още не….

Ето какво сподели Милка Пухалска:

„По случай празника Бабинден по стар стил, заедно с майсторитите жени от Долна Кремена решихме да подредим тази изложба на плетива - красиви и полезни, изработени от нашите ръце. Благодарим на работливите хора от Д. Кремена”.

Така в навечерието на този уникален по рода си български празник, жените от Долна Кремена подариха на хората по малко топлина и уют за студените дни, изплетен с любов и благослов.