Заедно със своя преподавател по изобразително изкуство, Цветанка Маринова, Кристиана представи своите картини като цветен отзвук на емоционалните си преживявания.

Кристиана разказа, че още детската градина е започнала да рисува, а нейните родители първи забелязали таланта й и от тогава до сега непрекъснато я подкрепят и поощряват. Нейното желание е да продължи да се занимава с рисуване, най-голямата й мечта е да стане художник.

На този етап даровитото дете се занимава само с акварел и графика, но това е само началото.

Въпреки крехката си възраст, в картините на Кристиана може да се открие една дълбочина на емоциите и настроенията, умело вплетени в цветове и нюанси. Пейзажите са вълнуващи и не по детски зрели и реалистични. В тях се открива дълбочината на пространственото въображение на Кристиана и умението да използва богатата палитра от цветове и багри.

Особено впечатляващи са нейните графики, в които прозира тънкия усет към щриха и светлосянката.

Освен подкрепата на родителите си, Кристиана е открила своя учител и наставник в лицето на Цецка Маринова. Преподавателят по изобразително изкуство не скри задоволството си от отличните представяния на младата художничка, но и изрази увереност, че за развитието на всеки талант, са необходими много инвестиции. За съжаление обаче, все по – малко се отдава значение на истински талантливите деца.