© община Козлодуй

Регистрираните посетители и участници бяха над 150. Активно се включиха представители от Технически университет – София, Технически университет – Габрово, Медицински университет – Плевен, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”, Софийски университет „Свети Климент Охридски”, Технически колеж към ТУ – София, Филиал във Враца към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Филиал „Проф. д-р Иван Митев” – Враца към Медицински университет – София. За първа година в общинската инициатива се включиха представители от Езиков център I Study, които разговаряха с младите посетители за бъдещата им реализация.

От страна на работодателите се присъединиха представители на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, „АЕЦ – Нови мощности” и МБАЛ „Свети Иван Рилски” ЕООД – Козлодуй.

Учениците от 10 до 12 клас, които искаха да съберат информация за „своята” професия, да намерят подходящия университет и да научат повече за бъдещата си реализация, участваха в кариерно консултиране, водено от д-р Драгомир Маринов.

В приветственото си слово Величка Нейчева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности”, се обърна към участниците: „От името на ръководството на Общината и лично от името на кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, благодаря на всички, включили се петото издание на Панорама на образованието 2022. Нашата инициатива дава възможност за среща между образованието и бизнеса, с цел да мотивираме повече ученици и да им помогнем в избора на кариера и реализация на пазара на труда. За Община Козлодуй образованието е основен приоритет, защото най-важната задача, която стои пред обществото ни, е да отговорим на очакванията на младите хора за качествено образование, за помощ при професионалното ориентиране и за реализиране.”

Гост на събитието бе инж. Петя Личева – старши експерт по професионално образование и обучение в Регионално управление на образованието – Враца.