Тази хитра рецепта е подходяща за всеки един момент, в който искате нещо сладко за душата, а и за небцето, но не обичате да губите твърде много време в приготовления. Признаваме, че вдъхновение почерпихме от Instagram профила на Наум Шопов, където попаднахме на вкусна рецепта за сладкиш. Основната съставка в нея е не кой да е, а протеиновият пудинг на Lidl, който оказва се, че освен вкусен за похапване в чист вид, може да бъде и страхотна основа за кекс без угризения.

Без да губим повече време, ето ги и съставките на тази лесна рецепта. Обещаваме, че става буквално за няколко минути. Ще ви трябват:

1 протеинов пудинг от Lidl - 200 гр.

3 с.л. брашно

1 ч. ч. фурми

2 яйца

1 ч. л. бакпулвер

1 с. л. какао

плодове по желание

В подходяща купа смесвате пудинга и яйцата. Отделно смесвате брашното и бакпулвера, след което сместа се пресява и постепенно се добавя в течната заготовка. Разбърквате добре и оставяте за момент. През това време блендирате фурмите, които ще направят сладкиша приятно сладък, без да има нужда от допълнително захар. Когато всичко е добре смесено, можете да добавите и какао и да изпечете десерта в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Обещахме, че рецептата се приготвя за нула време, оценката за вкуса оставяме на вас. А освен че няма да изпитвате угризения за диетата си, няма да изпитвате такива и за бюджета, защото протеиновите пудинги в Lidl са сред над 50 продукта, които сега са с намаление до 50%. До края на март с по-ниски цени са както разнообразие от хранителни, така и различни нехранителни продукти. Кой знае, можете да откриете още любими или пък нови предложения, които да добавите към седмичния си пазар, като същевременно с това ще спеститепари.