Р.Р. е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10.07.2023 г. по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението.

Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Видин Р.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпленията.