Наградата за „Лидер в детската неврохирургия отиде в ръцете на проф. Христо Цеков - „светило“ в неврохирургията, с повече от 40 години стаж в медицината. Оперира в областта на детската неврохирургия, гръбначно-мозъчната и съдовата неврохирургия, травматологията и други заболявания. В момента е началник на Клиниката по Неврохирургия в Болница Токуда.

Неговият син д-р Асен Цеков получи отличието за „Най-добри медицински практики в гръбначната хирургия“. Той е експерт в областта на спиналната хирургия и детската неврохирургия. Носител е на приза „Млад лекар на годината” на Българската лекарска колегия.

Официални гости на престижните балкански награди бяха здравният министър д-р Асен Меджидиев, който получи специалната награда за „Най-успешна здравна политика с обществено значение“, доц. Момчил Мавров - началник на политическия кабинет на здравното министерство, д-р Николай Болтаджиев, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ), д-р Костадин Сотиров, член на УС на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) и Красимир Грудев – председател на УС на Националното сдружение на частните болници.

Снимки ВИП Комюникейшън