© projecteco.eu

Идеята за създаването му е дело на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес. Неговата фирма „Нулев отпадък България” е насочена именно към популяризирането на комплекти за природосъобразен начин на живот.

Трите теми, по които участниците могат да предложат своите проекти, са „Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19”, „Създаване на система за пренасочване на отпадъците” и „Кампания „Да запазим българските плажове чисти”. На сайта на проекта могат да бъдат открити пълните условия, на които всеки един проект по дадените теми трябва да отговаря. Те ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от създателите на конкурса и от представители на компаниите, поели задачата да реализират проекта победител.

По всяка тема първите трима участници ще получат награди. Като за 3-та награда е определена сумата от 100 лв., 2-ра награда е менторска програма с тенденция за летен стаж в компания, а спечелилият първа 1-ва награда, ще получи възможността да реализира проекта си с подкрепата на партньорите в проекта.

До 30 юли 2020 г., може да се изпращат проектите, а победителите ще бъдат обявени на 15 август 2020 г. на сайта „Проект Еко” и в социалните мрежи.

Източник: projecteco.eu