© община Мездра

Той предвижда в отсечката от кръстовището с ул. "Янко Сакъзов" до спортните площадки южно от кв. 101 да бъде ремонтирана и доизградена съществуващата алейна мрежа и да се обособят множество кътове за отдих. И още: изграждане на архитектурни, водни и градински елементи, велоалея, стъпала и рампи за преминаване на посетители с колички и колоездачи.

Проектирана е и нова енергоспестяваща паркова осветителна система с LED лампи, монтирани върху изцяло нови електрически стълбове с необходимата височина за постигане на оптимална осветеност. Ще бъдат обособени и места за скулптури, с което ще се продължи традицията от вече изградените и ремонтирани участъци.

И в двата участъка се предвижда изграждане на градински елементи от общ тип - парково осветление, градински пейки, фонтанки за питейна вода и кошчета за отпадъци. Във всеки участък ще има дървени перголи, оборудвани с пейки с облегалки.

В V-ти участък ще бъдат изградени пет къта за отдих с пейки, цветни площи и пластики, водно огледало с ротонда с пейки, фонтанка, дървен мост и пластика и площадно пространство, а в VI-ти участък - „Алея на творчеството“ със 7 пластики, „Кът ден и нощ“, „Скален кът“, „Поляна за пикник“ и „Зелен тунел“ с пейки и пластики, както и два къта за отдих - единият с пейки и фонтанка, а другият - с пергола, стенна чешма, пейки и маси.

Бюджетът на проекта е малко над 870 000 лв. с ДДС.

Изпълнител на обекта е строителната фирма "Никмар Кънстракшън" ЕООД - Петрич, която спечели обществена поръчка, обявена от Община Мездра. Строителният надзор се осъществява от "Ведипема" ЕООД - София, а консултантските услуги по управление и отчитане на проекта се извършват от "Еврофонд Кънсълтинг" ЕООД - София.