Припомняме, че проектът е на обща стойност над 5,5 млн. лв. и включва ремонт на водопроводните мрежи в селата Зверино, Моравица, Брусен и Долна Кремена. Договорът с Държавен фонд „Земеделие“ е подписан на 8 октомври 2018 г.

Водопроводните съоръжения, които са подменени в село Зверино, са с дължина 1500 лин. м., и обхващат улиците „Колката“, „Поп Андрей“, „Никола Вапцаров“ и „Димитър Благоев“. Срокът за изпълнението на проекта бе 240 календарни дни и приключи в края на ноември.

Поставени са допълнителните кранове, чрез които се зонира всяка точка. Това е от изключителна важност за водоснабдителната система и ще способства за по-бързото откриване на аварията и нейното навременно отстраняване. Подмяната на пожарните хидранти от своя страна ще улесни работата при евентуален пожар или бедствие. Кметът Стоян Петров подчерта, че след подмяната на водопровода, авариите в селото ще намалеят значително.

След изграждането на водопроводите, ще бъдат асфалтирани канавките до края на седмицата, допълни кметът. Поради своето стратегическо място, изцяло е асфалтирана ул. „Колката“, а на 29 ноември бе положена и хоризонталната маркировка. Ще бъдат монтирани и пътни знаци.

Стоян Петров заяви, че другата година приоритетно ще бъдат преасфалтирани и останалите три улици, както и изграждането на тротоарите от страна на кметството.