Изцяло са ремонтирани покривът на църквата и дървената конструкция, външните и вътрешните стени са с нова мазилка, дюшемето е заменено с подова настилка от керамични плочи, подменена е и електрическата система, изградено е подово лъчисто отопление, както и нов топлинен източник чрез термопомпа „вода-въздух”. Обновена и битовата постройка. Изградена е нова система за отводняване, санирани са стълбите и подпорни и оградни стени, нова каменна чешма, монтирана е открита дървена беседка и пейки и е изградена на декоративна ограда от ковано желязо към улица „Янко Сакъзов". Предстои зографисване на църквата, след което стенописите ще бъдат консервирани. Над входа ще бъде поставена нова икона на Св. Георги Победоносец.

Архиерейският наместник на Мездренската духовна околия иконом Данаил Цинцарски сподели, че обновеният Божи храм ще стане още по-привлекателно място, където миряните ще могат да потърсят духовно утешение, да помолят и да получат надежда и благословия от своя небесен покровител Свети Георги. Отец Данаил призова енориашите си да бъдат добри, защото добротата е дар от Бога, и както казва Иисус Христос, да има любов между хората.

В навечерието на настъпващите големи християнски празници през януари, отецът пожела на всички миряни да бъдат умерени в празнуването и да обърнат внимание по-скоро на духовната храна през идващите празници, отколкото да се мисли какво да има на трапезата.

Припомняме, че Църквата e построена през периода 1930-1932 г. Основният камък на храма е положен на 19 август (Преображение Господне) 1930 г, а освещаването ѝ е извършено на 8 май (Томина неделя) 1932 г от Врачанския митрополит Паисий, в присъствието на тогавашния министър на просвещението Константин Муравиев.

Главни дарители за въздигането на църквата са наследниците на индустриалеца Тодор Балабанов – синът му Иван, съпругата Елена и дъщерята Зорка. Акцент в нейния интериор са иконите от т. нар. царски ред, които са рисувани от големия български художник проф. Дечко Узунов.