На събитието бяха връчени множество награди, като участниците получиха сертификати за преминат курс на обучение, подарък от кмета на Враца Калин Каменов и награда от Френско-българската асоциация "Прованс - България". В знак на признателност за свършената работа награда получиха и гостите от Франция.

Заместник-кметът на общината Петя Долапчиева награди участниците в лятното училище по френски език, с пожелание да се видят отново и следващата година. "Изключително много се радвам да видя на едно място ученици, учители и жители на Враца, отворили сърцето си към френския език. Благодарение на вас този звучен и красив език ще остане жив в нашия град!", каза още Долапчиева.

Почетният консул на България в Марсилия Жан-Мари Мартен благодари институциите за организираната инициатива и сподели, че участието в този форум му е донесло много позитивни емоции. Благодарност изказа и директорът на Начално училище "Св. Софриний Врачански" Антоанета Сиракова.

Лятното училище се провежда за трета поредна година, като целта е да повиши интереса на децата към френския език. Тази година инициативата се организира съвместно от Клуба на франкофоните, Община Враца и НУ "Св. Софроний Врачански".