Присъстващите на срещата приеха и длъжностните характеристики на членовете на ръководството на похода.

Ръководителят на похода участва във всички областни съвещания в предварителната фаза на организацията на похода. Съгласува всички организационни въпроси с Областния управител на Област Враца и Председателя на БТС. Организира почасовия график определен от регламента на проявата и организира всички изяви на походниците в тържествата по места на бивакуването. Ръководителят на похода отговаря и следи и за дисциплината и цялостната организация на похода. Съгласува с представителите на МВР общата и специална организация по бивакуването на походниците, както и по време на официалните мероприятия, включени в програмата на похода. Съгласува със служителите от териториалните РПУ конкретните условия за поддържането на реда в бивака и охраната му от посегателства. Провежда съвещания с ръководителите на групите от страната по негова преценка. Съгласува с БТС наградите съгласно регламента на националната проява.

Комендантът бивак следи за навременното прибиране на палатъчния лагер и построяване на автомобилите в походна колона. Разпределя по групи и територии мястото на следващия бивак, съобразявайки се с конкретните метеорологичните условия. Следи съвместно с РПУ за нощната дисциплина в бивака. При придвижване на автомобилната колона следи за нормалното и навременно пристигане до следващия бивак.

Двамата лицензирани водачи походна колона отговарят за осъществяването на пешеходния преход на походната колона. Създават график за смяната на водещите отпред групи с цел спазване на дневната програма за придвижване на похода. Преценяват на място нуждата от почивки за походниците и отдават разпореждане за тях.

Комендант походна колона - трите длъжностни лица се разполагат в началото, средата и края на походната колона. Следят за нормалното придвижване на групите. Внимателно наблюдават изоставащите групи и взаимодействат с водачите на походната колона за създаване на условия за неразпокъсването й. Следят за общата дисциплината в походната колона.

Екскурзоводът изнася лекции и беседи на историческите места и природни забележителности, включени в указанията на похода.

Две лица ще отговарят за поддръжката на бивака. Те ще построяват и събират палатките и бивачния инвентар, предназначени за главното ръководство и ще подпомагат коменданта при разполагането и прибирането на целия бивак.

Медицинският фелдшер придружава колоната с походници. Лицето ще следи за доброто здраве, физическата пригодност на участниците и при необходимост ще осъществява необходимите манипулации.

Третата среща на Момчил Младенов с ръководството на 71-вия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета "Козлодуй-Околчица" и представителите на БТС ще се проведе на 29 март.