Разкрити са 11 криминални престъпления. Съставени са 6 предупредителни протокола по ЗМВР, 16 акта и толкова фиша по ЗДвП и 2 акта за административни нарушения.

Разкрити престъпления на територията на РУ-Лом:

- служители на Участък Вълчедръм разкриха по „горещи“ следи взломна кражба от къща в село Разград. Собственичката на имота подала сигнал в полицейския участък вчера, като съобщила, че била извършена кражба на одеяла, юргани, столове, тенджери, тави и други вещи от къщата й. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия полицейските служители установили извършителя – 40-годишна местна жителка, която направила самопризнания и върнала част от вещите.

- служители на РУ Лом уличиха 25-годишен рецидивист от село Замфир в кражба на метални тръби, извършена от незаключен имот в селото на 12.12.2023 г. Откраднатите вещи са върнати на собственика.

- служители на Участък Вълчедръм разкриха извършители на кражба на плуг за трактор „ЮМЗ“ и 2 оси с ресори за тракторно ремарке, противозаконно отнети от частен имот в село Златия през месец декември. При полицейските действия е установено, че кражбата е реализирана от трима местни жители – мъж на 54 г. и две непълнолетни момчета на 16 г. Вещите, обект на престъпното посегателство, са намерени в площадка за съхранение на черни и цветни метали в град Вълчедръм, където са оставени с протокол за отговорно пазене.

- служители на РУ Лом установила двама непълнолетни, срязали 3 гуми на лек автомобил в село Дългоделци. Момчета от същото село, на 16 г. и 15 г., направили самопризнания.

- трима жители на селата Дъбова махала, Княжева махала и Разград са санкционирани за съхранение на незаконно добити дърва за огрев. В дома на жител на село Дъбова махала са открити и 0,958 кг нарязана кафяво-златиста суха тревна маса с характерна миризма на тютюн, която била без надлежно разрешително По случаите са образувани преписки.

Разкрити престъпления на територията на РУ Монтана:

- служители на РУ Монтана разкриха кражба на 100 литра дизелово гориво, извършена на 06.12.23 г. на път Е-79, на отбивка до с. Смоляновци от спрял за почивка товарен автомобил „ДАФ“ с прикачено ремарке с австрийски регистрационни номера. При предприетите полицейски действия са установени двама извършители – на 27 г. от общ. Ружинци и на 19 г. от гр. Брусарци. По случая е образувано досъдебно производство.

- двама жители на селата Владимирово и Д-р Йосифово са глобени за съхранение на незаконно добити дърва за огрев.