„Общината, като публична обществена структура, трябва да спазва Закона за обществените поръчки, тоест трябва да минат всички необходими процедури. Ние сме готови със списъка, в който има над 100 обекта, които ще се изпълняват в Община Видин, като тук влизат и селата. Вече сме готови и с обществените поръчки и се надявам през юни да стартира мащабното асфалтиране на улици и междублокови пространства“, обясни той. Сумата е значителна, но и недостатъчна, за да се отговори на всички желания на гражданите, защото има много места, където от 40 години не е правено нищо, коментира д-р Ценков.

Благодарение на въведената строга финансова дисциплина и предприетите мерки за спиране източването на общински средства, в момента се постига изключително висока събираемост на местните данъци и такси. Заедно с това се използват всички законови механизми за събиране на дължимите от граждани и фирми вземания, отчете кметът. Ако тази тенденция се запази, това ще позволи да се обърне повече внимание на инфраструктурата в населените места на общината, заяви д-р Ценков. И допълни, че се обсъжда, с решение на Общинския съвет при бъдеща актуализация на бюджета да се отделят още средства за подобряване на инфраструктурата на села, които са в особено лошо състояние.

Поради големия обществен интерес, публикуваме линк към списъка с улици и междублокови пространства, които ще бъдат ремонтирани: https://vidin.bg/.../admin.../ecology/ecology-operation/od30