През месеца за установени нарушения на водачите са съставени 606 акта, 1645 обикновени фиша и 2674 електронни фиша, издадени за установени нарушения на скоростта.

Установени са 23 водачи, употребили алкохол. За неизползване на обезопасителни колани и каски са наложени 133 глоби, за неправоспособност – 10, за шофиране без задължителна застраховка "Гражданска отговорност" – 24.

През юли са издадени 170 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, като са прекратени регистрациите на 9 бр. МПС. Проведени са 39 бр. специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата. Изпратени са 23 сигнални писма за осигуряване безопасността на движението по пътищата.

От полицията напомнят, че през първите шест месеца на годината броят на пътнотранспортните произшествия в областта е 379, от които 84 са тежки. Загиналите граждани в инциденти на пътя са 8, а ранените са 104. В сравнение с миналогодишния период ПТП-тата в областта са с 19 по-малко, тежките катастрофи са с 3 повече, като ранените са се увеличили с 19, а загиналите са трима по-малко.