© Радио Видин

"Там преди години изпълнихме същия такъв проект и това е продължение от тогавашното проектиране, защото и тогава, и сега е много важно по тези проекти да имаме голяма полза за населението, тоест придобивката да се ползва от повече хора, така че ние трябваше да се съобразим именно с това нещо. Затова и в повече населени места изграждаме улици. Това са над 17 000 кв.м асфалт, 3.2 километра..." е казал кметът на Ружинци Александър Александров

Предстои сключване на договор с Държавен фонд "Земеделие". Ако това се случи скоро и до два-три месеца се избере изпълнител, строителните дейности могат да започнат догодина пролетта, а при благоприятни метеорологични условия дори и до края на настоящата година, допълни кметът на Ружинци.

По подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 финансиране за ремонт на улици ще получат общо 36 общини, част от които са в Северозападна България. Сред тях е и Белоградчик, от където съобщиха, че одобреният проект е на стойност близо 1 850 000 лева и предвижда реконструкция на седем улици в град Белоградчик.