© Община Мездра

Целта на подготвителните срещи е да се установят в реална среда контакти с партньорите по проекта, след проведена комуникация по интернет и запознаване с условията, които партньорите от Агенциите за международна мобилност и обучение Tribeka Training Lab - Малага и Pessoa Academy - Лисабон предлагат за осъществяване на учебна практика през м. април и м. юли тази година на 40 ученици от професионална паралелка - професия „Организатор Интернет приложения“, специалност „Електронна търговия“ в СУ „Иван Вазов“.

Освен за ученици, по проекта ще бъдат организирани обучителни курсове на 10 педагогически специалисти от СУ „Иван Вазов“ за разширяване на техните дигитални умения и прилагане на иновативни техники по професионалните предмети.

Обучителните организации Tribeka Training Lab, Испания и Pessoa Academy, Португалия са част от европейската Мрежа за образование и обучение (Education and Training Network - ETN) на ETN обучителни организации, които партнират успешно на училища от цяла Европа за предоставяне на професионален опит в проектите за мобилност „Еразъм+“.

Проектът за мобилност на учащи и персонал в професионално образование и обучения 2023-1-BG01-KA121-VET-000123681 е с продължителност 15 месеца - до 31 август 2024 г., а безвъзмездната финансова помощ от ЕС за неговото реализиране е в размер на 117 922 евро.