Светла Дамяновска - гл. експерт „Култура и художествена галерия“ представи презентация и доклад на тема „Доброто сътрудничество между Община Мездра и читалищата, развиващи дейност на нейна територия“.

Истински възторг и умиление предизвика краткия филм на Мирела Николова, посветен на доброволците от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при СУ “Св. Климент Охридски“ - Зверино. Видеото показва дейността на дейните младежи, насочена към осъществяването на множеството благородни каузи, които успешно реализират.

Представителите на Община Своге разказаха за успешната реализация на първия по рода си „Арт екстрийм фест“ `2017, съчетаващ екстремни спортове и приключенски туризъм, както и за осъществената реставрация на регистри и дигитализация. Домакините запознаха представителите на Мездра и „Нови Искър“ и с проведено проучване на историческите забележителности в Община Своге. По време на предстоящото лятно училище и любителите археолози ще имат възможността да участват в разкопките, като крайната цел е изграждането на исторически музей в града.

Участниците от столичния район „Нови Искър“ представиха осъществени пилотни проекти и различни инициативи. Секретарят на района Детелина Трайкова разясни предимствата на внедрената технология за повишаване на административното обслужване „Акстър кметства“.

Тазгодишното издание на „Празници на Искърското дефиле“ завърши с тържествен концерт.