Участниците в срещата обсъдиха състоянието на пътната инфраструктура и безопасността на движението в населеното място във връзка със зачестилите тежки пътно-транспортни произшествия в южната част от пътен участък от Републикански път III–101 на ул. „Ленин“ № 34.

На място беше проверено състоянието на пътния участък, на който са станали над 5 тежки катастрофи със загинал пътник, повредена инфраструктура, разрушени огради и стени на къщи.

Представителите на ДАБДП набелязаха конкретни мерки, след реализацията на които се очаква този дългогодишен проблем, създаващ ежедневни опасности за здравето и живота както на пътуващите, така и на жителите на селото, да бъде трайно разрешен. Без забавяне ще започнат дейности за ограничаване скоростта на движението на МПС в този участък.

Жителите на с. Гложене настояват да се постави постоянна камера за видеоконтрол, тъй като основната причина за катастрофите е скоростта, с която се движат водачите – много над разрешената за населено място. Прави впечатление, че участниците в ПТП са били предимно местни жители, които добре познават пътя, но въпреки това са карали с превишена скорост.