Водният цикъл е най-скъпият и най-спорният проект на Враца. Както по отношение на изпълнението, така и по отношение на разплащането. Фирмата на Иван Цветков има да получава 92 хиляди лева от водния цикъл на Враца.

„Нашата фирма е направила девет улици водопровод във Враца, заяви Иван Цветков - представител на строителна фирма. Ние чакаме една година да си получим парите за тези девет улици, но не идват, отиват в друга посока. Ето идва Коледа, нашите хора имат семейства, имат да получават заплати, нещата получават много големи размери”.

В случая ощетени са 20 работници, но има и фалирали фирми. Потърпевши са и фирми от Варна.

„62 хиляди лева и осем машини имаме тука, които стоят в частен двор, нямаме пари да ги приберем”, каза Димитър Димитров - собственик на фирма от Варна.

„Наш колега, който е едно от известните имена във Враца, всички свои средства, които имаше лични и банкови заеми, даде, за да се довърши участъкът, който му беше възложен, сега в момента, в който трябва да му се направи трета животоспасяваща операция, човекът няма средства да си поеме разноските”, казва още Иван Цветков.

Ощетените твърдят, че не получават никаква подкрепа от Общината във Враца като възложител на проекта, а имало механизми да се въздейства. От Общината пък са категорични, че не могат да се месят във междуфирмени взаимоотношения.