На 15.05.2021 г. мъжът управлявал товарен автомобил влекач с прикачено ремарке от Италия за България.

Около 16 ч., в района на с. Долна Вереница, област Монтана, той се движел на път с интензивен трафик със скорост от 85 км/ч, като му предстоял продължителен завой при спускане с наклон. Водачът загубил контрол над управляваното МПС, при което влекачът се насочил към насрещната лента, а натовареното полуремарке го избутало. Товарната композиция загубила напречна си устойчивост.

Последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил, м. „Фолксваген“, който се вклинил под полуремаркето и бил повлечен на разстояние 27 метра. По този начин бил доближен и ударен следващия товарен автомобил, м. „Даф“. На свой ред в него се ударила последно движещата се в колоната цистерна с влекач, м. „МАН“.

На телефон за спешни случаи 112 бил подаден сигнал за пътнотранспортното произшествие.

На местопроизшествието пристигнала следствено-оперативна група. Констатирана била смъртта на четири лица, пътуващи в лекия автомобил, м. „Фолксваген“. На водача на товарния автомобил, м. „Даф“, била причинена травма на гръдния кош и шията.

От събраните доказателства е установено, че в условията на произшествието обвиняемият В.Г. управлявал товарния автомобил, спускайки се по наклона, с превишена скорост от 85 км/ч, при ограничение от 70 км/ч за извън населено място. Освен това пътната настилка е била мокра и валял дъжд.

Предстои делото да продължи в съда.