22-годишният обвиняем живее в село Попица, област Враца. В периода от януари до април 2018 г., чрез публикуване на обяви в интернет сайт, младият мъж извършил измами на редица граждани.

За невисока цена той предлагал продажба на АТВ и посочвал телефонен номер за връзка него. При проявен интерес от евентуални купувачи, той уточнявал условията - авансово превеждане на посочената от него сума чрез EasyPay, след което щял да изпрати стоката с куриерска фирма.

След получаване на паричните суми, които варирали от 30 до 100 лева, той не изпълнявал поетия от него ангажимент, нито се свързвал с купувачите. В разговорите с тях давал уклончиви обяснения за случващото се, а впоследствие изключвал телефона или блокирал входящи обаждания.

По този начин, той измамил осем лица от различни места в страната. Общата стойност на нанесената им имотна вреда възлиза на 436 лева. Сред пострадалите от престъпните деяния бил и баща на момче, страдащо от мускулна дистрофия и с ограничени възможности за самостоятелно придвижване.