Каменов посочи, че Община Враца е активен партньор в процеса по привличане на инвестиции града. "През последните две години с моя екип положихме много усилия това да стане възможно. Една от първите стъпки в тази посока беше създаването на маркетингов профил, представящ реалните възможности за бизнес в града. Чрез социологическо проучване, от независима агенция, успяхме да идентифицираме начините, чрез които да върнем хората от града, които по различни причини, работят в съседните общини. Безспорно най-голям успех беше обновяването на индустриалните зони във Враца. Благодарение на подкрепата на правителството, бяха отпуснати 2 млн. лв., които инвестирахме в пътната инфраструктура. С част от тези средства бяха възстановени 6 улици в промишлените зони“, каза градоначалникът и допълни, че Община Враца има списък с над 10 имота, които ще бъдат предложени на инвеститори.

Министърът на икономиката подчерта, че подписването на меморандума за сътрудничество е началната стъпка на съвместната работа, свързана с привличане на инвеститори. "Борбата за инвеститори е много голяма. За да бъдем атрактивни, ние трябва да предлагаме такива зони, каквито се предлагат в цяла Европа. Държавата, в лицето на "Национална компания индустриални зони“ ЕАД, ще вложи пари, за изграждане на инфраструктурата на имоти - общинска и държавна собственост. По този начин ще има готова и модернизирана база, където инвеститорите могат да дойдат и веднага да започнат да работят“, каза Емил Караниколов и уточни, че средствата ще бъдат предоставени от държавата и няма да са за сметка на общината.

Министърът адмирира присъствието на срещата и на представители на образованието. "Вторият въпрос, които инвеститорите питат е, с каква професионалната квалификация разполага региона. Поздравявам г-н Каменов, че работи в тази насока“, допълни Караниколов.

Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" пожела ползотворно сътрудничество и посочи, че основен приоритет е привличането на инвестиции за региона. "Поздравявам Ви, че тук, във Враца, виждаме обединение между местна и държавна власт. Тези общи усилия ще дадат възможност за бърза пътека на инвеститора“, каза още Антоанета Барес.

След срещата кметът Калин Каменов показа на министъра на икономиката Емил Караниколов и на изпълнителния директор на "Национална компания индустриални зони" някои от най-атрактивните терени за инвеститори в града. Те ще бъдат активно предлагани на компании, проявяващи интерес към Враца.