Днес от здравната инспекция информираха на официалния си сайт, че през последните 24 часа са взети още осем проби, две от мездренската болница и шест от белодробния диспансер във Враца. Така очакваните резултати от пробите стават 15 броя. Заразените с коронавирус са без промяна и остават двама души. До момента получените резултати са 71 броя, една от пробите е на пациентката от Мездра, която е отрицателна.

Припомняме, че според официална информация на РЗИ, потвърдена и от ген. Мутафчийски, първият заразен с вируса в региона бе мъж от врачанския квартал Бистрец. Първата му положителна проба бе направена в Нов Медицински център във Враца, втората в референтна лаборатория също се оказа положителна. Мъжът остана под доброволна изолация за лекуване в дома си, поради лекото протичане на болестта. Бяха извършени и необходимите изследвания на 76-годишната му майка, която също беше диагностицирана с COVID - 19 и беше приета за лечение в местния Тубдиспансер. Вече е в добро състояние и се очаква да бъде изписана.

Регионална здравна инспекция Враца осъществява държавната здравна политика на територията на област Враца в общините Враца, Мездра, Козлодуй, Оряхово, Бяла Слатина, Роман, Мизия, Борован, Хайредин и Криводол. Днес към 17.00 ч. положителните проби остават две, а под карантина са 371 жители на региона.