Словесният портрет на рода проследява живота на пет поколения на сем. Рада и Симеон Петрови, които имат четири дъщери (и един син, починал на детска възраст). На срещата ще присъстват четири поколения живи потомци.

Идеята за организиране на родовата среща е на един от внуците на Симеон Петров - Петър Драганчев, а датата е значима за целия род - първата внучка на основоположниците на рода започва своята 96-та година. Нейната прабаба, майка на дядо Симеон, е доживяла до 103 години.

За своя 137-годишен живот родът е дал на селото, страната и света 129 наследници, от които най-малкият е на 3 месеца.

Историята на рода е белязана от трудолюбието като основна родова черта. Благодарение на това, независимо от професията и заемания пост, потомците на баба Рада и дядо Симеон са уважавани и авторитетни личности.

Най-известните сред хората от региона и страната ни са:

  • Иван Драганчев - дългогодишен кмет на село Зверино;
  • Д-р Симеон Каменов - дългогодишен заместник-председател на АПК - Мездра и директор на Ветеринарно-медицински център в област Враца;
  • Ангел Петров - бизнесмен, създател на известния в цялата страна басейн „Оазис“;
  • Инж. Иван Димитров - Главен секретар на Област Монтана;
  • Подполковник Стоян Драганчев - завеждащ Сектор „Връзки с обществеността“ към Щаба на Българската армия.

Потомците на Рада и Симеон Петрови ще бъдат поздравени от танцова формация към Средно училище "Св. Климент Охридски“ - Зверино, което в този ден празнува 138 години от създаването си, и от Мъжка фолклорна група "Змей Горянин“.