Сериозни щети по пътната настилка има и в село Лик. Там е унищожена около 80% от реколтата в населеното място и 20% от капаците на лампите от уличната мрежа. Счупени са множество прозорци на къщи и леки автомобили, както и керемиди. Проливният дъжд и градушката са изкъртили старо дърво в селото. Липсва голяма част и от асфалтовата настилка по улиците, като са се образували големи дупки с дълбочина над 5 см. Силните бури през нощта са увредили и 3 междустълбия, в резултат на което близо 30 къщи останаха без ел. захранване.

В резултат на обилните валежи вчера сутринта Мала река в Ребърково, в която се вливат реките Ботулиновска и Клисурска, е излязла от коритото си, но към момента нивото й е в норма.

По обяд вчера бе залят и пътя между селата Брусен и Царевец. След подаден сигнал от кмета на Брусен Георги Николов, на мястото бе изпратен багер, който отстрани наноси и клони и пътят е разчистен.

В неделя срещу понеделник през нощта е започнало и наводняване на кухнята и сервизни помещения в Детска градина “Мир“ в Мездра. Благодарение на своевременната намеса, водата бе изпомпана.

Силният дъжд влезе и в Центъра за подкрепа за личностно развитие. Водата капеше през прозорците, а бурята изкърти и част от мазилката в близост до входа.

Вчера сутринта бе залят и паркингът пред хотел "Родина“. Почистени са прилежащите шахти и обстановката се нормализира. Служители на Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението" съдействаха за изпомпване на водата от асансьорната шахта на хотела.

Градушката е унищожила голяма част от продукцията в селата Ослен Криводол, Типченица, Брусен, Горна Кремена, Зверино, Елисейна, Зли дол.

Язовирите на територията на община Мездра са в норма. Прелива единствено този в Долна Кремена, който се изпуска контролирано и няма повод за притеснение.

Общинска администрация припомня, че при проблеми с електрозахранването или наводнения, гражданите могат да подават сигнали на тел. 0885 695 504 (дежурен по съвет).