За процеса бяха необходими, разбира се и обвиняеми. Тях се съгласиха да изиграят двама съвсем истински прокурори и ръководителят на програмата съдия Вероника Бозова. И понеже са се нагледали на реакцията на престъпниции и познават тяхната психика, тримата магистрати така се превъплатиха в ролите си, че стажантите съвсем ясно разбраха какви срещи им предстоят в бъдеще. Предстоеше сякаш своеобразно шоу в съдебната зала, но се оказа, че разпоредителното заседание съвсем не беше лесна игра. Казусът, макар и измислен, си бе съвсем сериозен и студентите доста умуваха разлиствайки Наказателно процесуалния кодекс.

Стажантите обаче успяха да установят съществени процесуални нарушения , не дадоха ход на делото, тъй като обвинителният акт сочеше член от закона, /чл. 199 - за грабеж/ който е подсъден на Окръжен съд. Производството беше прекратено и ръководителят на стажантската програма определи следваща дата в която действието ще се разиграе в по-горната инстанция.
Съдия Бозова определи симулативният процес, като полезен за младите си колеги, макар да не й убегнаха тяхната неувереност и грешките, които допуснаха. Според нея, след време в истинско заседание, те няма да ги повторят.

С Поля Минова се срещаме пред съдебната зала. Разбираме, че вече е завършила право и три пъти в седмицата пътува от Мездра до Враца за обучението в стажантската програма. Избрала е професията на юрист, тъй като нейният баща е работил в системата на МВР и неговите заложби за ред и справедливост са били част от възпитанието й. За MediaNews тя сподели, че ситуацията с престъпността съвсем не й харесва и има нужда от промяна. Поля се надява, че е възможно поне малко да допринесе за тази промяна. Тя знае, че полицията, прокуратурата и съда в Мездра действат в добър синхрон и би работила в родния си град, защото промяната трябва да започне от там и няма как да се очаква да промениш света за един ден. Всичко трябва да започне от малкия град, а още по-хубаво е да работиш опазвайки своите корени-убедена е бъдещата служителка на Темида.