© Цветелин Цветанов

Петър Йорданов кара своето дете на училище рано сутринта. Ето какво разказа той пред NOVA:

"Пътувайки от селото, в което живеем, за Враца, настигнах колона от тирове. На едно уширено място от пътя изпреварих няколко от тях и влязох в колона от тирове. След разклона за Вършец, има ограничение на скоростта, спазих го. Тирът отзад започна да ме настига и да ме притиска. След това преди разклона за Бели извор има отново ограничение на скоростта, като пътя е много лош. Там започнах да намалявам, при което камионът отзад започна да свети и да се опитва да ме изпревари. Не успя заради трафика.
След това няколко тира ме блокираха и спряха движението. Един от шофьорите излезе и започна да крещи... След това друг мъж ми нанесе два удара. Тираджиите бяха задържани. Детето ми е в страхотен шок", разказа пострадалият Петър Йорданов.

След получаване на сигнала и при последвали незабавни полицейски действия, групата от общо седем полски автомобили /ТИР/ е установена да се придвижва в района на път Е79 при село Люти дол, където автомобилите са спрени от служители на РУ- Мездра. Водачите са приведени в РУ- Враца за изясняване на случая.

До момента те са разпитани с преводач, продължават процесуално-следствените действия.

По случая в РУ-Враца е образувано досъдебно производство по чл. 325 ал.3 от НК. Задържани са за срок до 24 часа.