При обиск в лабораторията, която се състои от няколко помещения, са открити 52 килограма зелена тревна маса канабис, 13 килограма суха тревна маса канабис и 600 растения канабис.

Окръжният прокурор Росен Петков заяви, че намереното оборудване за отглеждане на растенията и производство на наркотици е впечатляващо и никога до сега в региона не е откривано подобно нещо. В помещенията е изградена модерна климатична инсталация с големи климатици и въздуховоди, монтирани са много датчици и таймери и става въпрос за професионално отглеждане на канабис и производство на наркотици, обяви прокурор Петков.

Стойността на лабораторията и иззетите от нея неща все още се уточнява, но става въпрос за десетки, а може би и стотици хиляди левове, заяви старши комисар Пламен Томов.

По случая има един заподозрян, но все още няма задържани, обяви наблюдаващият делото прокурор Лилия Илиева. Образувани са три досъдебно производства за незаконно отглеждане и притежание на наркотични вещества и за незаконно присъединяване на електрическата мрежа. Разследването продължава, правят се допълнителни огледи, назначени са експертизи, уточни Илиева.