Тържественото честване бе открито от кмета на общината Генади Събков, който поздрави служителите на реда с юбилея и връчи почетна грамота на началника на Районно управление "Полиция" - Мездра главен инспектор Цветомир Драгановски.

Главен инспектор Драгановски припомни в своето изказване летописа на управлението, като изрази дълбоката си признателност към всички бивши негови предшественици. Той подчерта, че за всичките тези 50 години всеки един от тях е допринесъл за издигане на авторитета и престижа на институцията. Драгановски допълни, че да бъдеш полицай не е професия, не е просто избор, а призвание.

С особено вълнение своите спомени сподели и първият началник на тогавашната милиция Димитър Тинчев. Връщайки се назад във времето, той преживя отново първите стъпки в работата на новоучредената структура в града, трудностите и неудобствата, но и огромното съдействие на хората от Искърския край. Пожела на младите си колеги да бъдат все така отговорни, самоотвержени и достойни носител на пагона, в името на който са полагали клетва да служат на обществото.

Юбилеят бе ознаменуван с концерт на популярната изпълнителка Мая Нешкова, която сподели пред стотиците граждани, че винаги с удоволствие приема поканите за гостуване в Мездра, защото самата тя е тясно свързана с този край.