Интерес у децата предизвикаха четирите филмчета, специално подбрани за възрастта им, демонстриращи какво се случва с човешкото тяло при неспазване на правилата. Научиха колко е важна и животоспасяваща ролята на предпазния колан, на детското столче в колата, на внимателното пресичане и носенето на светлоотразителни елементи или светли дрехи в тъмната част на денонощието. Служителите на реда представиха пред децата най-безопасните начини за пресичане в различни ситуации – на пешеходна пътека, при липса на пешеходна пътека, пресичане между коли, пресичане през тъмната част на деня.

Най-впечатлени обаче първокласниците бяха от поканата, отправена от полицаите към тях, да излязат заедно на двора, където ги очакваха два служебни полицейски автомобила. Истинско оживление настъпи, когато всяко дете получи възможност да се докосне до звуковата и светлинната сигнализация, самó да пусне сирените и светлините, да подържи палката, да поседи до служителя на реда, да се снима с приятелите си в патрулката. Имаше, разбира се, и много въпроси, на които служителите на ред търпеливо и обстойно отговориха.

Екипът на Трето основно училище „Иван Вазов” – гр. Берковица изказва своята благодарност към служителите, посетили училището, както и на ръководството на РУ на МВР – гр. Берковица за ползотворната съвместна работа, насочена към най-малките, децата!