© МВР

В акцията, която е проведена на територията на селата Ружинци, Дреновец и Гюргич, са взели участие служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност” към Областната дирекция на МВР и на Районните управления във Видин, Белоградчик и Кула. Те предприели претърсване в пет имота, обитавани и ползвани от тримата мъже.

При извършените процесуално-следствени действия разследващите открили и иззели 17 конопени растения с височина до 290 см, множество зелени стръкове и съцветия, 8 стъклени буркана с около 300 грама зелена листна маса, два плика със суха листна маса, електронна везна, както и препарати за растителна защита и торове - ползвани според първоначалните данни за отглеждане на растения от рода на конопа.

При полевия наркотест тревата реагирала на канабис.

Иззети са още 84 монети с различен диаметър и 96 предмета с различна форма и размери - всичките, носещи белези на археологически артефакти. И още: 67 патрона с различен калибър; пушка с дървен приклад и патрон в цевта.

Материалите са докладвани по компетентност в Районна прокуратура - Белоградчик и Окръжна прокуратура - Видин. Работата на разследващите продължава. По случаите са образувани три досъдебни производства.

© МВР