В началото на срещата секретарят на общината Севдалина Джамбазка направи проверка за легитимността на представителите на политическите партии, при която се оказа, че упълномощените участници от ПП "Воля" нямат заверени пълномощни от упълномощителя според изборния правилник. Кметът Генади Събков предложи на останалите представители да вземат решение дали да се приемат пълномощията на „Воля“. Всички гласуваха „За“, но с изричното условие в срок от 3 дни да представят необходимите пълномощия. Единствено представителят на ВМРО Тихомир Илчев гласува "Въздържал се".

Севдалина Джамбазка добави, че за да бъдат спазени сроковете за регистрация в РИК и ЦИК, представителите на ПП "Воля" трябва да донесат най-късно във вторник съответните заверени от упълномощителя пълномощни.

Представителите на политическите сили нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в 42-те секционни избирателни комисии, образувани в община Мездра. Съгласно утвърдената методика от ЦИК, ГЕРБ разполага в тях със 104 места, БСП-Лява България - с 86, Коалиция "Обединени патриоти - ВМРО, НФСБ и Атака", ПП ДПС и ПП "Воля" - по 42, Реформаторски блок и ББЦ - по 6.

Съответно ГЕРБ ще имат 42 ръководни места в комисиите - председатели, зам.-председатели и секретари, БСП-Лява България - 42, ПП "Обединени патриоти - ВМРО, НФСБ и Атака" - 18, ДПС - 16, ПП "Воля" - 8.

По взаимно споразумение между участниците в консултациите бяха направени реципрочни замени на членове на комисиите в Горна Кремена, Горна Бешовица, Руска Бела, Люти брод, Ребърково и Зли дол.

Местните представители на 5-те парламентарно представени партии и коалиции се ангажираха да представят в ОбА списъците с имената на членовете и резервните членове в комисиите на отделните политически сили. Допълнително ще бъде уточнен съставът на секционните комисии в МБАЛ - Мездра и в Сърдечната болница, както и на подвижната СИК за хора с увреждания, ако бъдат образувани такива. Те ще се състоят от 5-ма членове.