Представителите на политическите сили нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в 42-те секционни комисии, образувани в община Мездра. Съгласно утвърдената методика от ЦИК, ГЕРБ разполага в тях със 121 места, БСП - Лява България - с 55, ДПС - с 43, Реформаторският блок - с 33, Патриотичният фронт - с 24, ББЦ - с 20, Атака и АБВ - по 16.

Съответно ГЕРБ ще има 42 ръководни места в комисиите - председатели, зам.-председатели и секретари, БСП - Лява България - 22, ДПС - 18, Реформаторският блок - 14, Патриотичният фронт - 10, ББЦ - 8, Атака и АБВ - по 6.

По взаимно споразумение между участниците в консултациите бяха направени реципрочни замени на членове на комисиите в Боденец, Горна Кремена, Дърманци, Игнатица, Ребърково, Типченица с такива в градските секции с №2, 5, 6, 10 и 14.

Местните представители на 8-те парламентарно представени партии и коалиции се ангажираха до края на утрешния ден да представят в Общинската администрация списъците с имената на членовете и резервните членове в комисиите на отделните политически сили.

Допълнително ще бъде уточнен съставът на секционните комисии в МБАЛ - Мездра и в Сърдечната болница, както и на подвижната СИК за хора с увреждания, ако бъдат образувани такива. Те ще се състоят от 5-ма членове.