© Българската Коледа

Подпомогнати са 16 деца с вродена глухота, състояние след кохлеарна имплантация – за осъществяване на слухово-речева рехабилитация. За закупуване на медицински изделия и помощни средства са подпомогнати осем деца.

От началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива, което започна на 1 декември 2020 година, са постъпили 207 заявления за подпомагане на деца, които страдат от различни заболявания и се нуждаят от финансова подкрепа за осъществяване на медикаментозно лечение, рехабилитация, както и за осигуряване на медицински изделия или помощни средства. Неясни искания, липса на актуални медицински документи за здравословното състояние на съответното дете и необходимост от прецизиране на исканията и потребностите са причината към този момент част от молбите да не бъдат удовлетворени.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. На сайта на благотворителната инициатива www.bgkoleda.bg са публикувани условията и реда за кандидатстване за подпомагане. Всеки родител, чието дете се нуждае от подкрепа за лечение или рехабилитация, може да попълни необходимите документи и да ги изпрати на посочения адрес.

Условията и редът за организирането и провеждането на инициативата са регламентирани с Правилата за набиране и разпределение на средства, събрани от благотворителната инициатива - https://www.bgkoleda.bg/pravila