От тях Олимп, за когото свети апостол Павел споменава в Посланието си до римляните (Рим. 16:15), отишъл със свети апостол Петър в Рим и там - по заповед на римския император Нерон бил посечен с меч в същия ден, в който бил разпнат свети апостол Петър.

Също и апостол Родион, който бил сродник на светия първовърховен апостол Павел (Рим. 16:11) и проповядвал словото Божие в Патра, където бил и епископ, съпровождал свети апостол Петър в Рим и в деня на неговото разпятие бил обезглавен.

В мир починал свети апостол Ераст, за когото също споменава свети апостол Павел в Посланието до римляните (Рим. 16:23). Свети апостол Ераст бил дякон и пазител на имуществото на Иерусалимската църква, а след това - епископ в Панеада.

Свети Арсений Кападокийски е роден в село Фараса в Кападокия (Мала Азия) около 1840 г. Останал без родители в ранна възраст. Получил образование в семинария, на 26 години приел монашеско пострижение, а през 1870 г. бил ръкоположен за свещеник.

Св. Арсений водел строг подвижнически живот и получил от Господа дар на прозорливост и изцеление. По неговата молитва се излекували слепи, парализирани и психически болни хора. Предвиждал бъдещи изпитания, войни и изселването на малоазийските гърци от родната земя. Съпровождал своето паство при преселението през 1924 г. и починал скоро след пристигането си в Гърция.

Многобройните чудеса на свети Арсений, които той извършвал приживе, продължили и след смъртта му. Това довело до канонизацията на преподобния в лика на светиите през 1986 година.