Трагичният инцидент стана на 5 юли по обед при извършване на ремонтни дейности по електропреносната мрежа в района на Синьо бърдо. Калин Милчов, който е родом от Типченица, но от години живее и работи в Мездра, се качил на електрически стълб за високо напрежение, за да отстрани заедно със свои колеги авария, причинена от гръмотевичните бури. Той обаче загубил равновесие и паднал от стълба от десетина метра височина. При падането получил множество животозастрашаващи наранявания - тежка черепно-мозъчна травма, вътрешни кръвоизливи, фрактури на крайници, счупени ребра и спукани гръбначни прешлени.

Пострадалият беше транспортиран и настанен за лечение в неврохирургията на "Пирогов" в медикаментозна кома и с опасност за живота, където бяха му направени няколко животоспасяващи операции. Два месеца след трудовата злополука, за съжаление, той загуби битката със смъртта.

Поклонението пред тленните останки на Калин Милчов е днес от 10:00 часа в Ритуалната зала в гробищния парк на гр. Мездра. Погребението е от 12:00 часа.

Екипът на MediaNews поднася най-искрени съболезнования на неговите близки, роднини и приятели!

Поклон пред светлата му памет!