Преди това решение Районният съд в Мездра не е намерил данни за извършено престъпление с нанасяне на средна телесна повреда, поради което на основание на закона е освободил побойника от наказателна отговорност, като му е наложил административно наказание - глоба от 1500 лв. Тома Янков бил оправдан от мездренския съд и чрез отхвърляне на предявения от жената граждански иск за сумата 10 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди от деянието. Дамата, която той цапардосал посред бял ден обаче, обжалвала решението на съда в Мездра пред по-горна инстанция.

Окръжният съд във Враца отменил Присъда №5/ 22.01.2016 г. на Мездренския районен съд, постановена по наказателно дело от честен характер №676/ 2013 г. в частта, с която подсъдимият Янков е признат за невинен и оправдан по обвинението за причиняване на лека телесна повреда.

Врачанският окръжният съд постановил бабаитът да заплати на С. Д. А. обезщетение за причинените й от деянието неимуществени вреди в размер на 500 лв., ведно със законната лихва, считано от 29.05.2013 г. до окончателното изплащане на сумата. В останалата част до пълния размер от 10 000 лв. Окръжният съд е отхвърлил предявения граждански иск, като неоснователен и недоказан. Явно крушето му е било далече от категорията на Майк Тайсън и пострадалата е получила малка аракада, без да бъде нокаутирана.

Въпреки това, скъпичко ще му струва тупаникът на мъжкаря, който явно не е знаел, че "жена не се удря дори и с цвете”. Той ще трябва да заплати още почти 500 лв. за деянието си - държавна такса от 50 лв., 180 лв. разноски за експертизи и 256 лв. на ударената жена за деловодни разноски.

Присъдата е окончателна и не подлежи на касационно обжалване.