© Младежки дом - Враца

Бяха присъдени първа, две втори и три трети награди, както и шест поощрения Валентин Ангелов от Горна Оряховица зае първото място. След него се наредиха Гюлшен Алиева от Плевен и Виктория Тончева – Враца. В тройката попаднаха Ивет Симеонова – гр. Враца, Светлана Ангелова –Харманли и Петър Нешев – София.

Журито бе впечатлено от изпратените творби и присъди шест поощрителни награди.
Те са за Таня Мезева, Кирил Димов от Казанлък, Радка Атанасова – Пловдив, Денис Олегов – София,Дилян Димитров – Омуртаг и Николай Николов – Nicky – Враца.

Организаторите, казаха, че за тях е чест участието на утвърдени и озвучени имена в съвременната българска литература, като Светла Дамяновска от Мездра, поетичния тандем и музикален дует „Тюркоаз“ от Горна Оряховица, Георги Любенов от Враца и др., които с присъствието си повдигат нивото на конкурса.

Впечатляващо е и участието на най-малките в конкурса – ученици до VIII клас, които правят първите си опити на белия лист, под вещото око на техните ръководители. Сред тях се открояват имена, даващи основание да вярвам, че сред подрастващите има изключително талантливи, бъдещи поети.

„Аз и ти сме расли, в едни и същи ясли.

И още като малко бебе, аз се влюбих в тебе…“, каза второкласничката Мария Атанасова от гр. Царево;

„… Тя пише вместо дробите сърца,

рисува вместо облаци слънца,

а после таен гълъб от ръце

пренася чуждото писмо като перце…“, споделя Славея Минчева – 4 клас, от Варна.

Председателят на журито Галина Ганова благодари на участници в конкурса, помолиха за извинение, ако някой се е почувствал недооценен, оставайки извън класацията и пожелаха на всички здраве, творчески успехи и вярна поетична муза!

Източник: youth-house.com