Убити - няма. Ранен е водача в.“Шкода“-та, който е транспортиран до Спешното отделение на МБАЛ - Хр. Ботев, където след преглед е установено, че има разкъсноконтузни рани на главата и шията и охлузвания в областта на горните и долните крайници, прегледан и освободен за домашно лечение без опасност за живота. Пътника в л.а.“Шкода“ сам е посетил болницата, където е отказал да бъде прегледан, но същият е имал видими наранявания в областта на главата.

Причината за ПТП е несъобразена скорост с характера и интензивността на движението от страна на водача на “Форд“, вследствие на което навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещия се “Шкода Фабия“.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алко тест Дрегер 7510, като пробата на водача на л.а.“Форд“ е над 1.2 промила алкохол, а на водача на л.а.“Шкода“ е отрицателна. Водача на л.а.“Форд“ е изпробван и за употреба на наркотични вещества или техните аналози с техническо средство Дръг тест 5000, като пробата е отрицателна.

Съставени са 2бр. АУАН и е изготвен протокол за ПТП и карта за пострадали лица.

Водача на “Форд“-а е задържан в РУ Враца за срок до 24ч. Образувано е бързо производство.