Празничният ден започна с биенето на училищния звънец за абитуриентите. 13 млади хора прекрачиха за последен път училищния праг, за да отворят своята нова страница в книгата, наречена „Живот”.

Директорът на училището инж Христинка Минова поздрави младите хора и им пожела успешна реализация в живота. В словото си тя им напомни да не забравят това, което са научили тук през всичките тези години, и да използват уменията и знанията си за своето израстване.

Зрелостниците бяха подготвили вълнуващи поздрави към своите учители, с които припомниха всички изживени мигове с приятелите, за незабравимите моменти, в които срещаха и упреците, но и разбирането от своите учители.

Поздрав и последни „напътствия” към 12-а отправи и класният ръководител Христина Стоянова, която благодари на своите момичета и момчета за доверието, за търпението, за трудните сблъсъци, но и за постиганите заедно успехи.

За доброто настроение за празника на училището и изпращането на Випуск 2022 допринесоха и изпълненията на мажоретния състав на гимназията.

Гости на празника бяха началникът на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване” Елена Нанова, Илияна Александрова, мл. експерт "Образование и социални дейности" в Община Мездра, общинският съветник Тихомир Илчев, родители приятели и близки.

След края на тържеството, зрелостниците се простиха с училищното знаме и засадиха деветото дърво в двора на училището, символ на Випуск 2022.