От следващата учебна година гимназията за пръв път ще предложи дуално обучение и по професията "Готвач". То ще даде възможност на учениците да придобият знания и умения на реално работно място, като същевременно практика ще им бъде заплатена. А това ще облекчи не само родителите им, но ще помогне на младите хора за тяхната бъдеща реализация и развитие.

"Нашето училище има два реализирани проекта - един съвместно с партньорски организации от Англия и един в Италия. Тази година ще реализираме още един проект в Сърбия, разказа директорката на учебното заведения инж. Христинка Минова. Надяваме се да заведем децата в тези страни, за да видят как се работи в реална работна среда извън пределите на България. Отивайки там, те ще се запознаят със стандартите на европейската кухня и изисквания".

Деня на професията уважиха с присъствието си ученици, учители и ръководители от градските училища "Св. св. Кирил и Методий’", "Христо Ботев’’ и "Иван Вазов’’.

Празничната проява бе открита с музикален поздрав от младата певица Борислава Стоименова. Градусът на настроението ескалира още повече, когато популярният литературен герой на Алеко Константинов Бай Ганьо’ пристигна специално, за да опита от кулинарните изделия и напитки, приготвени от бъдещите ресторантьори.

Накрая всички се хванаха на хорото и опитаха от разнообразния кетъринг.